Shendeti Publik
Cfare eshte shendeti?
Informacion
Foto Shendeti Publik
Video
Lini komentet tuaja
Postoni dhe ju vete
Forumi SH.P
Materiale
=> Historia e Shendetit Publik
=> Shoqerite prehistorike
=> Bota e lashte
=> Periudha e mesjetes (shek. V - shek. X i e.s)
=> Periudha e mesjetes (shek. XI - shek. XV)
=> Rilindja (1500 - 1750)
=> Ky eshte fundi i botes - Vdekja e zeze
=> Jenner dhe Lija
=> Themelimi i statistikave
Informacione te postuara nga perdoruesit
Shkarkoni
Votoni dhe ju
Kontaktoni admin
Numri i vizitoreve
Links
Ligje
Lajme mbi shendetin
Bota e lashte

Bota e lashte

Zhvillimi i bujqesise i sherbeu popullates njerezore ne rritje ta mbeshteste ekzistencen e saj jo vetem tek gjuetia, si dhe nxiti nje organizimin e shoqerive me komplekse. Tregetia dhe qeverisja ishin ishin te lidhura ngushte me zhvillimin e shoqerive urbane. Rritja e popullates dhe jetesa ne komunitet ndihmuan ne permiresimin e standarteve te jeteses, por krijuan gjithashtu edhe mjaft rrisqe te reja per shendetin perfshire mundesi me te medha per perhapjen e semundjeve ngjitese. Keto ndryshime ne menyren e jeteses kerkonin nga ana e tyre veprime veprime te koordinuara te komunitetit per te parandaluar semundjet dhe per te permirsuar mbijetesen.

 

 Shoqerite lindore mund te konsiderohen si vendlindja e qyeterimit boteror. Traditat empirike dhe religjioze ishin te nderthurura ne keto shoqeri, dhe supersticioni dhe shamanizmi bashkejetonin me njohjen praktike te barerave mjekesore, eksperiencen e mamive popullore, menaxhimin e plageve apo te kockave te thyera.

 


Created from Genci Dervishi & RC Studio 

copyright©2007


Numri i vizitoreve eshte: 49689 visitors (115023 hits)
Shendeti Publik
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free